YLÖS

Osakassopimus

Osakassopimuksella sovitaan osakkaiden välisistä asioista
Hinta:
250,00 €
Toimitusaika:
2-4 päivää
Sisältää lakimiehen aikaa:
2 tuntia

Osakassopoimus kevyesti ja ymmärrettävästi

Osakassopimus on osakeyhtiön osakkaiden ja useimmiten myös yhtiön välinen sopimus yrityksen pelisäännöistä. Siinä missä yhtiöjärjestys asettaa raamit yhtiön toiminnalle, osakassopimus määrittää yhtiön omistajien suhdetta toisiinsa ja yhtiöön. Toisin kuin yhtiöjärjestys, osakassopimus ei ole julkinen asiakirja ja sillä voidaan myös poiketa yhtiöjärjestyksen määräyksistä omistajien välisissä suhteissa.

Hyvin laadittu osakassopimus on omistajien yhteinen näkemys yrityksen omistajien oikeuksista ja velvollisuuksista. Se asettaa myös selkeät toimintaperiaatteet uusien osakkaiden liittymisestä yhtiöön, osakkeiden luovuttamisesta ja lunastamisesta sekä tulevista rahoituskuvioista. Yksinkertaistettuna osakassopimus on kirjallinen sopimus siitä, millä ehdoilla osakkaat sitoutuvat mukaan yhtiön toimintaan omistajina.

Osakassopimuksen eri muodot

Osakassopimus laaditaan useimmiten kaikkien osakeyhtiön osakkeenomistajien ja yhtiön välillä. Joissakin yrityksissä voi kuitenkin olla tarkoituksenmukaisesta laatia erillinen osakassopimus pääosakkaiden kesken ja toinen osakassopimus vähemmistöosakkaiden kesken.

Erilliset sopimukset ovat tyypillisiä mm. startup-yrityksissä, joihin on rahoituskierrosten tai työntekijöille suunnattujen kannustinjärjestelmien myötä syntynyt laajempi joukko pienosakkaita pääomistajien rinnalle. Suurin osa yrityksistä pärjää kuitenkin yhdellä sopimuksella.

Osakassopimuksen laadinnan ajankohta ja edellytyksen laadinnalle

Osakassopimus on suositeltava laatia kaikissa osakeyhtiöissä, joissa on enemmän kuin yksi omistaja. Ilman osakassopimusta osakkaiden oikeudet, velvollisuudet ja suhde toisiinsa ja yhtiöön määräytyvät puhtaasti yksittäiseen tilanteeseen soveltuvan lainsäädännön oletussäännösten kautta.

Osakassopimukseen tarvitaan kaikkien sopijapuolten hyväksyntä.

Kevytjuridiikan ratkaisuehdotus

Osakassopimus on aina syytä laatia yksilölliseen tilanteeseen. Lopputuloksen ei kuitenkaan ole aina pakko olla kymmeniä sivuja pitkä kokonaisuus, jota osapuolet eivät itsekään ymmärrä. Autamme löytämään optimaalisen ja kevyen tavan koostaa teidän yrityksenne yhteiset pelisäännöt ymmärrettävän sopimuksen muotoon.

Laadimme osakassopimuksia kiinteällä hinnalla. Laadinta lähtee liikkeelle sivuilta löytyvällä esikartoituslomakkeella. Saatuamme kattavan käsityksen yrityksen liiketoiminnasta ja osakkaiden vaatimuksista lähdemme viemään kokonaisuutta asiakirjan muotoon. Tämän jälkeen saatte ensimmäisen version myös itsellenne nähtäväksi ja pääsemme viimeistelemään osakassopimusta päivityskierrosten kautta.

Kevytjuridiikan palvelumalli takaa varmasti laadukkaan lopputuloksen

1. Lähetä tilaus verkkolomakkeella

Automatisoidulla lomakkeella kysytään tarvittavat tiedot asiakirjan ensimmäisen luonnoksen laadintaa varten.

Voit lähettää lomakkeen, vaikka kaikki tiedot eivät olisi vielä selvillä. Tietoja voidaan täydentää koko laadintaprosessin ajan.
Screenshot picture of Kevytjuridiikka order form
A preview picture of an agreement

2. Tarkista sähköpostiin lähetetyt asiakirjat

Saat ensimmäisen luonnoksen sähköpostiin nähtäväksi ja kommentoitavaksi.

Lähetämme samalla tiedon mahdollisista puuttuvista tiedoista tai muista juristin tekemistä huomioista toiveisiinne liittyen.

3. Jatka eteenpäin annettujen ohjeiden mukaisesti tai lähetä kysymyksiä juristille

Jos muutoksia ei tarvita voit jatkaa asiassa samantien eteenpäin lähettämiemme jatko-ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset päivityksiä tai mitä tahansa muuta apua, kokenut juristimme on apunasi.
A picture of client looking at a mobile phone

“Asiakirjan laadinta oli helpompaa kuin olisin voinut uskoa.”

– Hannele, 60 vuotta, ASIAKAS

0-12 h

Keskimääräinen ensimmäisen luonnoksen valmistusmisaika.

+50

Valikoimaamme kuuluu kymmeniä äärimmäisen laadukkaita verkossa tilattavia sopimuksia ja asiakirjoja, sekä automatisoituja oikeudellisia prosesseja.

100%

Kaikki laatimamme asiakirjat täyttävät lain asettamat muotovaatimukset.

Korkea laatu ja järkevä hintataso

"Kevytjuridiikka on verkkolakipalveluiden pioneereja Suomessa. Olemme vuodesta 2017 asti tarjonneet paremman tavan hoitaa lakiasiat helposti kuntoon kotisohvalta ja toimistosta.

Viimeisintä teknologiaa ja tehokkaita palvelumalleja hyödyntämällä kykenemme ratkaisemaan vaativatkin lakiasiat tehokkaasti, nopeasti ja ammattitaitoisesti ilman tee-se-itse-ratkaisujen riskejä ja puutteita.

Kevytjuridiikalta ostaessasi palvelusta vastaa aina kokenut juristi, jonka oikeudellinen osaaminen on huippuluokkaa.

Tuottamamme lakipalvelut ovat vastuuvakuutettua. Palvelumallimme toimivuus on todistettu myös käytännössä ja yrityksemme on ansainnut korkeimman mahdollisen Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin.

Valitsemalla Kevytjuridiikan voit luottaa siihen, että asiasi on osaavissa käsissä."

— Toimitusjohtaja, päälakimies Lakipalvelu Kevytjuridiikka Oy
A business owner looking directly at the camera

Muita asiakirjoja ja palveluita

Edunvalvonta (valtakirja)

50,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Testamentti

75,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Osakassopimus

Mitä tietoja tarvitsen tilausvaiheessa?
Näette tarvittavat tiedot suoraan lomakkeelta vastaamalla kysymyksiin annettussa järjestyksessä.
Voinko tehdä tilauksen vaikka kaikkia asiakirjaan tulevia tietoja ei ole tilaushetkellä saatavilla?
Ilman muuta. Voit toimittaa osan pyydetyistä tiedoista myöhemmin. Kirjatkaa tällöin puuttuvan tiedon kohdalle 0 (numero nolla) tai - (viiva-merkki).
Voiko asiakirjaan tulevia tietoja muuttaa lomakkeen lähettämisen jälkeen?
Ehdottomasti kyllä. Asiakirjaan voidaan tehdä päivityksiä esimerkiksi heti ensimmäisen luonnoksen valmistumisen jälkeen.
Voinko kokeilla lomaketta ennen tilausta?
Ilman muuta. Voitte kokeilla lomaketta vapaasti aina vahvistussivulle asti. Lomaketta ei voi kuitenkaan lähettää hyväksymättä palveluehtoja ja palvelun hintaa.

Hae verkkopalvelusta antamalla hakusana alle:

>/>>