Moderni sopimus on ymmärrettävä, selkeä ja kevyt

Selkokielisillä ja ymmärrettävillä sopimuksilla tarkoitetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että muunkin henkilön kuin lakimiehen on mahdollista ymmärtää sopimus. Ymmärrettävyyttä on mahdollista selkeyttää kielellisesti, ulkomuodolta tai esimerkiksi erilaisten visualisointien taiton kautta. Mustavalkoinen pikkuprintti ei ole enää se ainoa vaihtoehto sopimuksille!

Kevytjuridiikalla pyritään tuomaan sopimuksiin selkeyttä, ymmärrettävyyttä ja keveyttä mahdollisimman paljon. Sopimusmuotoilua on mahdollista soveltaa lähes kaikkeen sopimiseen. Periaatteessa ainoa rajoite on se, että sopimus on yrityksen itsensä muokattavissa. Hyviä esimerkkejä, joissa Legal Designin ja sopimusmuotoilun avulla voidaan saada merkittäviä tuloksia lyhyessä ajassa ovat mm. työsopimukset, yhteistyösopimukset, osakassopimukset, alihankintasopimukset, ohjeistukset, säännöstöt ja monet muut. Suoraa taloudellista vastinetta sopimusmuotoilun palveluista on saatavissa yrityksen myyntisopimuksissa, verkkopalvelun ehdoissa ja kuluttajasopimuksissa, joissa ymmärrettävyys ja läpinäkyvyys ovat merkittävässä roolissa. Lisäksi myös mm. tietyillä aloilla laajasti sovellettavia yleisiä sopimusehtoja (esim. TAL2018) voidaan tuoda asiakkaalle ymmärrettävään muotoon, vaikka itse sopimusehtoja ei voitaisikaan lähteä muokkaamaan.

Ymmärrettävän sopimuksen edut ovat kiistattomia: sopiminen helpottuu, myynnin esteet vähenevät, luottamus ja läpinäkyvyys kasvavat. Nämä tuovat valtavaa lisäarvoa yrityksen toimintaan.

Tilaa ilmainen kartoitus (0,5-1h)


Selkokielisten sopimusten ja sopimusmuotoilupalveluiden tilaaminen Kevytjuridiikalta on helppoa ja turvallista. Asiaan erikoistunut lakimiehemme tutustuu yrityksesi toimintaan kattavasti ja luo räätälöidyn suunnitelman vanhojen sopimusten selkeyttämiseksi tai täysin uusien sopimusten rakentamiseksi.

Huomioimme kaikissa toimeksiannoissa toimialan ja liiketoiminnan erityispiirteet. Ilmaisen alkukartoituksen jälkeen tiedät tarkalleen, kuinka voimme avustaa teidän yritystänne kohti selkeämpää ja kevyempää huomista. Annamme kartoituksen päätteeksi myös tarkan hinta-arvion.

Kartoituksen tilaaminen ei sido sinua jatkotoimiin, vaan niistä sovitaan aina erikseen.

Kiitos, tietojen lähettäminen onnistui! 

Palaamme asiaan pikapuoliin.
Hups! Jotain meni vikaan viestiä lähettäessä.
Tehdään yhdessä kevyempi huominen

Palvelua Aitoon Tarpeeseen

Olemme ennakoivan ja ennaltaehkäisevän juridiikan ammattilaisia. Pyydä tarkempi ratkaisuehdotuksemme tilanteeseesi ottamalla yhteyttä tai tutustu palveluihimme lisää alla olevista linkeistä.