YLÖS

Avioehto

Avioehtosopimus määrittää omaisuuden jaon avioliiton päättyessä
Hinta:
75,00 €
Toimitusaika:
0 - 2 päivää
Sisältää lakimiehen aikaa:
45 minuuttia

Avioehto kevyesti ja ymmärrettävästi

Avioliiton solmimisen myötä aviopuolisoille syntyy avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että molemmilla on oikeus  50% osuuteen puolisoiden yhteenlasketusta omaisuudesta avioliiton päättyessä toisen puolison kuolemaan tai avioeroon.

Omaisuuden tasaaminen lain oletussäännön perusteella ei enää nykypäivänä usein vastaa puolisoiden omaa näkemystä siitä, kuinka heidän omaisuutensa tulisi avioliiton päättyessä jakaa. Lainsäätäjä onkin halunnut antaa puolisoille vapauden päättää siitä, mitä omaisuutta halutaan jättää avio-oikeuden piiriin ja mitä omaisuutta halutaan sulkea avio-oikeuden ulkopuolelle.

Omaisuuden avio-oikeuden alaisuudesta voi määrätä laatimalla avioehtosopimuksen.

Avioehtosopimuksen eri muodot

Avioehdolla voidaan määrätä siitä, mitä kummankin omaisuutta on avio-oikeuden piirissä ja mitä avio-oikeuden ulkopuolella. Avio-oikeus voidaan sulkea joko kaiken omaisuuden osalta tai ainoastaan tietyn avioehdossa yksilöidyn omaisuuden osalta. Avio-oikeus voidaan sulkea myös ainoastaan toisen puolison omaisuuden osalta.

Ilman erillistä määräystä avioehto on voimassa kaikissa avioliiton päättymistilanteissa eli käytännössä avioerotilanteessa taikka toisen puolisoista kuollessa. Avioehtoon voidaan kuitenkin ottaa määräys, jolla se asetetaan olemaan voimassa ainoastaan avioerotilanteessa tai toisen kuollessa. Tällöin avioehto voidaan rakentaa esimerkiksi siten, että avioerotilanteessa kummallakaan ei ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen, mutta toisen puolison kuollessa molempien avio-oikeus on voimassa normaaliin tapaan.

Kaikkien avioparien on suositeltavaa pohtia, laativatko he avioehdon vai ei. Myös avioehdon tekemättä jättäminen on syytä tehdä perustellun näkemyksen kautta. Avioehdon määräykset on myös suositeltavaa yhtenäistää testamentin määräysten kanssa.

Avioehtosopimuksen laadinnan ajankohta ja edellytykset laadinnalle

Avioehto tulee laatia oikeassa muodossa ja oikeaan aikaan:

  • Avioehtosopimukseen tarvitaan kummankin puolison hyväksyntä, samalla tapaa kuin avio-oikeuden tuottamaaan avioliittoonkin. Avioehtoa ei voi tehdä yksin.
  • Avioehto astuu voimaan rekisteröintihetkellä. Avioehdon voi laatia milloin tahansa ennen avioliittoa, mutta avioehdon voi jättää rekisteröitäväksi Digi- ja väestötietovirastoon aikaisintaan kuukautta ennen vihkipäivää.
  • Avioehto tulee laatia ja rekisteröidä ennen avioeron vireilletuloa. Avioeron tultua vireille ei voi enää itse määrätä avio-oikeudesta avioehdolla. Tällöin on syytä tutustua samantien osituskirjaan.

Kevytjuridiikan ratkaisuehdotus

Laadimme avioehtosopimuksia kiinteällä hinnalla verkkotilauksina ja voit tehdä tilauksen sivulta löytyvällä tilauslomakkeella. Lomakkeella pääset lähettämään tarvittavat tiedot ja perheoikeuteen erikoistunut juristimme on apunasi tarpeen mukaan ja varmistaa yksilöllisen tilanteen mukaisesti, että avioehtosopimus on toiveenne mukainen. Varmistamme myös, että avioehto täyttää kaikki lain asettamat muotovaatimukset ja ohjaamme jatkotoimissa (mm. allekirjoitus ja rekisteröinti). Huipputason automaatiojärjestelmämme pitää huolen siitä, että koko prosessi on kustannustehokas ja sujuva.

Kevytjuridiikan palvelumalli takaa varmasti laadukkaan lopputuloksen

1. Lähetä tilaus verkkolomakkeella

Automatisoidulla lomakkeella kysytään tarvittavat tiedot asiakirjan ensimmäisen luonnoksen laadintaa varten.

Voit lähettää lomakkeen, vaikka kaikki tiedot eivät olisi vielä selvillä. Tietoja voidaan täydentää koko laadintaprosessin ajan.
Screenshot picture of Kevytjuridiikka order form
A preview picture of an agreement

2. Tarkista sähköpostiin lähetetyt asiakirjat

Saat ensimmäisen luonnoksen sähköpostiin nähtäväksi ja kommentoitavaksi.

Lähetämme samalla tiedon mahdollisista puuttuvista tiedoista tai muista juristin tekemistä huomioista toiveisiinne liittyen.

3. Jatka eteenpäin annettujen ohjeiden mukaisesti tai lähetä kysymyksiä juristille

Jos muutoksia ei tarvita voit jatkaa asiassa samantien eteenpäin lähettämiemme jatko-ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset päivityksiä tai mitä tahansa muuta apua, kokenut juristimme on apunasi.
A picture of client looking at a mobile phone

“Asiakirjan laadinta oli helpompaa kuin olisin voinut uskoa.”

– Hannele, 60 vuotta, ASIAKAS

0-12 h

Keskimääräinen ensimmäisen luonnoksen valmistusmisaika.

+50

Valikoimaamme kuuluu kymmeniä äärimmäisen laadukkaita verkossa tilattavia sopimuksia ja asiakirjoja, sekä automatisoituja oikeudellisia prosesseja.

100%

Kaikki laatimamme asiakirjat täyttävät lain asettamat muotovaatimukset.

Korkea laatu ja järkevä hintataso jo vuodesta 2017 alkaen

"Kevytjuridiikka on verkkolakipalveluiden pioneereja Suomessa. Olemme vuodesta 2017 asti tarjonneet paremman tavan hoitaa lakiasiat helposti kuntoon kotisohvalta ja toimistosta.

Viimeisintä teknologiaa ja tehokkaita palvelumalleja hyödyntämällä kykenemme ratkaisemaan vaativatkin lakiasiat tehokkaasti, nopeasti ja ammattitaitoisesti ilman tee-se-itse-ratkaisujen riskejä ja puutteita.

Kevytjuridiikalta ostaessasi palvelusta vastaa aina kokenut juristi, jonka oikeudellinen osaaminen on huippuluokkaa.

Toimintamme on vastuuvakuutettua ja yrityksemme on ansainnut korkeimman mahdollisen Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin.

Valitsemalla Kevytjuridiikan voit luottaa siihen, että asiasi osaavissa käsissä."

— Toimitusjohtaja, päälakimies Lakipalvelu Kevytjuridiikka Oy
A business owner looking directly at the camera

Muita asiakirjoja ja palveluita

Testamentti

75,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Perukirja ja perunkirjoitus

195,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Avioehto

Mitä tietoja tarvitsen tilausvaiheessa?
Näette tarvittavat tiedot suoraan lomakkeelta vastaamalla kysymyksiin annettussa järjestyksessä.
Voinko tehdä tilauksen vaikka kaikkia asiakirjaan tulevia tietoja ei ole tilaushetkellä saatavilla?
Ilman muuta. Voit toimittaa osan pyydetyistä tiedoista myöhemmin. Kirjatkaa tällöin puuttuvan tiedon kohdalle 0 (numero nolla) tai - (viiva-merkki).
Voiko asiakirjaan tulevia tietoja muuttaa lomakkeen lähettämisen jälkeen?
Ehdottomasti kyllä. Asiakirjaan voidaan tehdä päivityksiä esimerkiksi heti ensimmäisen luonnoksen valmistumisen jälkeen.
Voinko kokeilla lomaketta ennen tilausta?
Ilman muuta. Voitte kokeilla lomaketta vapaasti aina vahvistussivulle asti. Lomaketta ei voi kuitenkaan lähettää hyväksymättä palveluehtoja ja palvelun hintaa.

Hae verkkopalvelusta antamalla hakusana alle:

>/>>