YLÖS

Kuolinpesan asiakirjat

Kuolinpesän asiakirjat helposti yhdestä paikasta
Hinta:
50,00 - 125,00 €
Toimitusaika:
0-3 päivää
Sisältää lakimiehen aikaa:
30 min

Kuolinpesän asiakirjat kevyesti ja ymmärretävästi

Kuolinpesän selvitys, hallinnointi ja jakaminen vaatii monta erilaista asiakirjaa. Tältä sivulta löydät tiivistelmän tärkeimmistä asiakirjoista. Voit tilata tarvittavat asiakirjat suoraan verkkopalvelusta.

Valtakirjat

Yksilöidyllä valtakirjalla valtuuttaja voi valtuuttaa toisen henkilön toimimaan puolestaan valtakirjassa määritellyssä asiassa. Kuolinpesään liittyen voi tulla eteen tilanteita, jossa toinen henkilö tulee valtuuttaa tomimaan esimerkiksi perunkirjoituksessa, kuolinpesän selvittämisessä tai hallnnoinnissa tai perinnönjaon toimittamisessa.

Lakiosavaatimus

Lakiosa on rintaperillisten eli lasten tai lastenlasten (jne.) tai ottolasten lakiin perustuva oikeus osaan vanhempansa perinnöstä.

Lakiosa on puolet vainajan omaisuudesta jaettuna lakiosaan oikeutettujen perillisten lukumäärällä. Jos vainajalla on esim. kaksi lasta on kunkin lapsen lakiosa 1/4 tai 25% vainaja omaisuudesta eli yhteensä puolet 1/2 tai 50% koko perinnöstä.

Lakiosaaa tulee vaatia erikseen, eli lakiosa ei makseta rintaperillisille automaattisesti. Lakiosaa ei ole pakko vaatia ja lakiosaan oikeutettu voi myös jättää lakiosan vaatimatta. Rintaperillinen voi esimerkiksi hyväksyä testamentin, joka tuottaa hänelle pienemmän tai suuremman perintöosuuden kuin lakiosa tuottaisi.  

Lakiosavaatimus menee testamentin edelle. Lakiosavaatimus ei kuitenkaan syrjäytä lesken lakisääteistä oikeutta jäädä asumaan yhteisenä kotina käytettyyn asuntoon.

Jos lakiosaa vaaditaan tulee vaatiminen tehdä oikeassa muodossa.

Perinnöstä luopuminen

Jos joku perillinen haluaa luopua perinnöstä tulee se tehdä oikeassa muodossa oikeaan aikaan.

Testamentin tiedoksianto ja hyväksyminen

Testamentti tulee antaa tiedoksi lakisääteisille perillisille. Tiedoksianto tulee tehdä oikeassa muodossa. Asioiden sujuvuuden kannalta on suositeltavaa pyytää lakisääteisiltä perillisiltä kirjallinen vahvistus siitä, että he hyväksyvät testamentin.

Sopimus kuolinpesän yhteishallinnosta

Jos kuolinpesä jätetään jakamatta pidemmäksi aikaa on suositeltavaa laatia kirjallinen sopimus siitä, kuinka kuolinpesän omaisuutta hallitaan. Esimerkiki yksi osakas voidaan valtuuttaa hoitamaan tiettyjä asioista. On myös tärkeä sopia kuolinpesän kulujen kattamisesta ja tuottojen käytöstä.

Kevytjuridiikan ratkaisuehdotus

Laadimme perheoikeudellisia asiakirjoja kiinteällä hinnalla verkkotilauksina. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tehdä tilauksen sivulta löytyvällä lomakkeella. Tämän jälkeen perheoikeuteen erikoistunut juristimme on apunasi ja varmistaa yksilöllisen tilanteen mukaisesti, että asiakirja on toiveidenne mukainen ja täyttää kaikki lain asettamat muotovaatimukset. Huipputason automaatiojärjestelmämme pitää huolen siitä, että koko prosessi on kustannustehokas ja sujuva.

Kevytjuridiikan palvelumalli takaa varmasti laadukkaan lopputuloksen

1. Lähetä tilaus verkkolomakkeella

Automatisoidulla lomakkeella kysytään tarvittavat tiedot asiakirjan ensimmäisen luonnoksen laadintaa varten.

Voit lähettää lomakkeen, vaikka kaikki tiedot eivät olisi vielä selvillä. Tietoja voidaan täydentää koko laadintaprosessin ajan.
Screenshot picture of Kevytjuridiikka order form
A preview picture of an agreement

2. Tarkista sähköpostiin lähetetyt asiakirjat

Saat ensimmäisen luonnoksen sähköpostiin nähtäväksi ja kommentoitavaksi.

Lähetämme samalla tiedon mahdollisista puuttuvista tiedoista tai muista juristin tekemistä huomioista toiveisiinne liittyen.

3. Jatka eteenpäin annettujen ohjeiden mukaisesti tai lähetä kysymyksiä juristille

Jos muutoksia ei tarvita voit jatkaa asiassa samantien eteenpäin lähettämiemme jatko-ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset päivityksiä tai mitä tahansa muuta apua, kokenut juristimme on apunasi.
A picture of client looking at a mobile phone

“Asiakirjan laadinta oli helpompaa kuin olisin voinut uskoa.”

– Hannele, 60 vuotta, ASIAKAS

0-12 h

Keskimääräinen ensimmäisen luonnoksen valmistusmisaika.

+50

Valikoimaamme kuuluu kymmeniä äärimmäisen laadukkaita verkossa tilattavia sopimuksia ja asiakirjoja, sekä automatisoituja oikeudellisia prosesseja.

100%

Kaikki laatimamme asiakirjat täyttävät lain asettamat muotovaatimukset.

Korkea laatu ja järkevä hintataso

"Kevytjuridiikka on verkkolakipalveluiden pioneereja Suomessa. Olemme vuodesta 2017 asti tarjonneet paremman tavan hoitaa lakiasiat helposti kuntoon kotisohvalta ja toimistosta.

Viimeisintä teknologiaa ja tehokkaita palvelumalleja hyödyntämällä kykenemme ratkaisemaan vaativatkin lakiasiat tehokkaasti, nopeasti ja ammattitaitoisesti ilman tee-se-itse-ratkaisujen riskejä ja puutteita.

Kevytjuridiikalta ostaessasi palvelusta vastaa aina kokenut juristi, jonka oikeudellinen osaaminen on huippuluokkaa.

Tuottamamme lakipalvelut ovat vastuuvakuutettua. Palvelumallimme toimivuus on todistettu myös käytännössä ja yrityksemme on ansainnut korkeimman mahdollisen Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin.

Valitsemalla Kevytjuridiikan voit luottaa siihen, että asiasi on osaavissa käsissä."

— Toimitusjohtaja, päälakimies Lakipalvelu Kevytjuridiikka Oy
A business owner looking directly at the camera

Muita asiakirjoja ja palveluita

Edunvalvonta (valtakirja)

50,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Testamentti

75,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Kuolinpesan asiakirjat

Mitä tietoja tarvitsen tilausvaiheessa?
Näette tarvittavat tiedot suoraan lomakkeelta vastaamalla kysymyksiin annettussa järjestyksessä.
Voinko tehdä tilauksen vaikka kaikkia asiakirjaan tulevia tietoja ei ole tilaushetkellä saatavilla?
Ilman muuta. Voit toimittaa osan pyydetyistä tiedoista myöhemmin. Kirjatkaa tällöin puuttuvan tiedon kohdalle 0 (numero nolla) tai - (viiva-merkki).
Voiko asiakirjaan tulevia tietoja muuttaa lomakkeen lähettämisen jälkeen?
Ehdottomasti kyllä. Asiakirjaan voidaan tehdä päivityksiä esimerkiksi heti ensimmäisen luonnoksen valmistumisen jälkeen.
Voinko kokeilla lomaketta ennen tilausta?
Ilman muuta. Voitte kokeilla lomaketta vapaasti aina vahvistussivulle asti. Lomaketta ei voi kuitenkaan lähettää hyväksymättä palveluehtoja ja palvelun hintaa.

Hae verkkopalvelusta antamalla hakusana alle:

>/>>