Juristin laatima testamentti suoraan sähköpostiin

Meiltä saat testamentin ja lakimiehen neuvonnan sisältävän paketin edulliseen hintaan. Palvelumme avulla voit unohtaa kalliit vaihtoehdot eikä sinun tarvitse turvautua tee-se-itse ratkaisuihin.

  • Edullinen hinta (alk. 95€)
  • Nopea, ymmärrettävä ja helppokäyttöinen palvelu
  • Lakimiehen varmistamat muotovaatimukset
Lue lisääAVAA KYSELY
Jokaisen on syytä varmistaa oman tahdon toteutuminen!

Jokainen meistä kuolee jonain päivänä. Kuoltuamme omaisuutemme jaetaan joko lain oletussäännösten tai testamentin mukaisessa järjestyksessä. Jos omaisuuden jaosta ei itse päätä jaetaan omaisuus puhtaasti perintökaaren mukaisesti.

Yksittäisen henkilön testamentti
Testamentin voi laatia voi laatia jokainen täysi-ikäinen eli yli 18-vuotias missä vaiheessa elämäänsä tahansa.
keskinäinen testamentti puolisoille
Pariskunnat tai vaikkapa sisarukset voivat määrätä omaisuudestaan yhteisen asiakirjan muodossa.
Testamentti voidaan laatia milloin tahansa!

Testamentti voidaan laatia milloin tahansa testamentin tekijän täytettyä 18 vuotta. Testamentin pätevyyden varmistamiseksi testamentti on suositeltavaa laatia vielä silloin, kun testamentin tekijä on itse kiistattomasti kykenevä päättämään asioista.

Pääsääntöiseti vasta 18-vuotiaana
Testamentin saa tehdä nuorempikin, jos hän on tai on ollut naimisissa ja viisitoista vuotta täyttänyt siitä omaisuudesta, jota hänellä on oikeus itse hallita.
Viimeistään oman henkisen kunnon  heikentyessä
Testamentin tekijän on kyettävä ymmärtämään tekemänsä. Testamentti voidaan katsoa pätemättömäksi, mikäli testamentin tekijän kyky arvioida testamentin vaikutuksia on esimerkiksi sairauden johdosta vakavasti heikentynyt.
Testamentti rakennetaan aina omien toiveiden ympärille

Testamentin avulla voidaan päättää kenelle annetaan mitäkin omaisuutta ja saako perillinen omaisuuteen omistusoikeuden tai käyttöoikeuden. Testamentilla voidaan myös esimerkiksi määrätä kenelle omaisuus menee ensisijaisen perillisen jälkeen. Testamentilla voidaan myös estää perinnön päätyminen tietyille henkilöille.

Omistusoikeus ja Käyttöoikeus
Omistusoikeuden saanut perillinen saa omistusoikeuden ja maksaa perintöveron omaisuudesta. Halintaoikeuden saanut perillinen ei maksa veroa, mutta saa oikeuden käyttää omaisuutta, esim. asuntoa joko tietyn ajan tai koko elinikänsä.
Tarkentavat ja suojaavat säännökset
Omaa tahtoa on lähes aina suositeltava vahvistaa tarkentavilla säännöksillä, joilla voidaan mm. sulkea perillisen aviopuolison avio-oikeus omaisuuteen pois tai estää oman omaisuuden päätyminen entiselle puolisolle yhteisen lapsen kautta.

Tilaus alkaa tahtonne selvittämisestä selkeän kartoituskyselyn kautta

Perheoikeuteen erikoistuneen lakimiehen laatiman helppokäyttöisen kartoituskyselyn kautta saamme kattavan kuvan lähtötilanteesta ja toiveistanne. Lakimies auttaa tarvittaessa täsmentämään tilannetta.

Avaa kysely!

Testamentin laadinta onnistui todella helposti! Kiitos asiantuntevasta palvelusta!

Taneli M.
Heinola

Kiitos tuhannesti. Erittäin hyvä palvelu, jota suosittelen mielelläni muillekin. Kaikki sujui yllättävän kätevästi!

Anni
Helsinki

Kiitos tuhannesti. Erittäin hyvä palvelu, jota suosittelen mielelläni muillekin. Kaikki sujui yllättävän kätevästi!

Anni
Helsinki

Avioehdon laadinta onnistui nopeasti ja helposti. Kiitos myös asiantuntevista neuvoista!

Mikko M.
Sulhanen Jyväskylästä

Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät vastauksen yleisimpiin asiakirjan laadintaa koskeviin kysymyksiin.
Mitä tilauksen hintaan sisältyy?

Tilauksen hintaan sisältyy kaikki, mitä asiakirjan laadintaan lakimiehen kanssa tarvitaan! Eli asiakkaan toiveiden kartoitus, ensimmäisen luonnoksen laadinta, tarvittavat päivityskierrokset, lakimiehen neuvonta, lopputarkastus, asiakirjan toimittaminen sähköpostise .pdf-tiedostona ja ohjaaminen jatkotoimissa (tulostaminen, allekirjoittaminen ja rekisteröinti).

Palveluun ei kuitenkaan sisälly allekirjoitustilaisuuden järjestäminen eikä todistajat.

Kuinka kauan asiakirjan laadinta kestää?

Ensimmäisen version saatte suoraan sähköpostiin normaalisti 1-2 työpäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Usein jopa saman arkipäivän aikana. Lopullisen version valmistuminen riippuu tarvittavista päivityksistä, täsmennyksistä ja muutostoiveista. Tämän jälkeen suoritamme vielä lopputarkastuksen ja ohjaamme jatkotoimissa. Keskimäärin asiakirja on valmis noin 1-10 päivän kuluessa tilauksesta.

Täytyykö testamentti rekisteröidä erikseen?

Ei. Suomessa ei tällä hetkellä ole erillistä testamenttirekisteriä, johon testamentin voisi rekisteröidä. Testamentti saa lainvoiman heti, kun testamentin tekijä(t) ja esteettömät todistajat ovat allekirjoittaneet testamentin.

Olemme naimisissa oleva pariskunta, voimmeko tehdä yhteisen testamentin?

Ehdottomasti! Keskinäisen testamentin avulla voidaan määrätä molempien perinnöstä samalla asiakirjalla. Tällöin voidaan joustavasti huomioida mm. se, mitä leski saa ja kuinka omaisuus jaetaan molempien kuoltua.

Onko käyttöoikeus testamentti parempi kuin omistusoikeustestamentti?

Tämä riippuu täysin tilanteesta ja toiveistanne. Antamalla käyttöoikeuden tietylle taholle on myös syytä määrätä siitä kuka saa omistusoikeuden ko. omaisuuteen. Jos omistusoikeutta rasittaa toisen käyttöoikeus on omistusoikeuden saaneen perillisen perintövero pienempi. Käyttöoikeuden haltija ei taasen maksa perintöveroä lainkaan.

Haluatko lisätietoa?

Lakimiehemme auttavat mielellään vastaamaan lisäkysymyksiin.
Ota yhteyttä