Perukirja ja perunkirjoitus

Perunkirjoituksessa vahvistettava perukirja on selvitys vainajan omaisuudesta ja oikeudenomistajista
Laadinnan hinta:
195,00 €
Valmistusmisaika:
(ensimmäinen luonnos)
1-3 päivää
Sisältää juristin aikaa:
2 tuntia
Tutustu ehtoihin tarkemmin tilauslomakkeella.

Perukirja kevyesti ja ymmärrettävästi

Perukirja laaditaan kaikkien Suomessa asuvien henkilöiden kuoleman jälkeen ja se on yksi tärkeimmistä vainajan kuoleman jälkeen laadittavista asiakirjoista. Perukirja vahvistetaan perunkirjoitustilaisuudessa, joka tulee järjestää kolmen kuukauden kuluessa perittävän henkilön kuoleman jälkeen.

Perukirjan tärkeimpiä tehtäviä on vahvistaa kuolinpesän omaisuus, kuolinpesän osakkaat ja toimia vainajan viimeisenä veroilmoituksena. Perukirja toimitetaan verottajalle ja verottaja hyödyntää perukirjaa määrittäessään kullekin perinnönsaajille maksettavaksi tulevan perintöveron määrän.

Perunkirjoituksen ajankohta ja tarvittavat tiedot

Perunkirjoitus tulee toimittaa ja perukirja laatia kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta järjestettävässä perunkirjoitustilaisuudessa. Määräaikaan on mahdollista hakea lisäaikaa verottajalta perustellusta syystä (ohjeen löydätte tästä).

Luonnos perukirjasta on suositeltavaa laatia valmiiksi ennen perunkirjotustilaisuutta, jotta voidaan etukäteen varmistua siitä, että asiakirja sisältää kaikki tarvittavat tiedot. Tällöin itse perunkirjoitustilaisuus etenee sujuvasti ja tehokkaasti. Mahdolliset muutokset saadaan tehtyä ennen perukirjan vahvistamista ja toimittamista verottajalle.

Perunkirjoitusta varten tarvitaan mm. seuraavat tiedot:

Lisäksi tarvitaan mm. seuraavat päätökset:

  • Kuka toimii pesän ilmoittajana?
  • Ketkä toimivat uskottuina miehinä?

Perukirjan tiedoista on vastuussa se, jolla on velvollisuus antaa ilmoitus eli yleensä kuolinpesän osakas. Jos perukirjaa ei toimiteta verottajalle määräajassa, sen tiedot eivät ole oikein tai niitä puuttuu, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta.

Kevytjuridiikan ratkaisuehdotus on laatia perukirja yhdessä

Autamme perunkirjoituksen suorittamisessa laatimalla tarvittavat asiakirjat ja ohjaamalla perillisiä tarvittavissa toimissa.

Meidän mielestä järkevin tapa hoitaa perunkirjoitus on perillisten ja asiantuntijoiden yhteistyössä. Eli me asiantuntijoina kerromme, mitä tietoja lain vaatimukset täyttäviin asiakirjoihin tarvitaan, ja te vainajan tilanteen parhaiten tuntevana tahona pystytte ne tehokkaimmin selvittämään ja toimittamaan. Saatuamme tarvittavat tiedot pystymme asiantuntijoina viemään tiedot tehokkaasti lain vaatimukset täyttävän asiakirjan muotoon. Kun asiakirjat on laadittu valmiiksi voitte pitää perunkirjoituksen sujuvasti laatimiemme asiakirjojen ja antamiemme ohjeiden mukaisesti. Ohjaamme myös perunkirjoitustilaisuuden jälkeen vaadituissa toimissa eli mm. perukirjan toimittamisessa verottajalle.

Asiakirjojen laadinta kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eli teidän ei tarvitse odottaa sitä, että kaikki tarvittava tietoa on jo kasassa. Näin saatte myös parhaan hyödyn tilauksiin sisältyvästä juristin neuvonnasta.

Voit tehdä tilauksen asiakirjojen laadinnasta sivulta löytyvällä lomakkeella. Tämän jälkeen perheoikeuteen erikoistunut juristimme on apunasi ja varmistaa yksilöllisen tilanteen mukaisesti, että tilatut asiakirjat ovat toiveidenne mukaisia ja täyttävät kaikki lain asettamat muotovaatimukset. Huipputason automaatiojärjestelmämme pitää huolen siitä, että prosessi on kustannustehokas ja sujuva.

Tutustu tilauslomakkeeseen tästä! 

Kevytjuridiikan palvelumalli takaa varmasti laadukkaan lopputuloksen

1. Lähetä tilaus lomakkeella

Automatisoidulla lomakkeella kysytään tarvittavat tiedot asiakirjan ensimmäisen luonnoksen laadintaa varten.

Voit lähettää lomakkeen, vaikka kaikki tiedot eivät olisi vielä selvillä. Tietoja voidaan täydentää koko laadintaprosessin ajan.
Screenshot picture of Kevytjuridiikka order form
A preview picture of an agreement

2. Tarkista sähköpostiin lähetetyt asiakirjat

Saat ensimmäisen luonnoksen sähköpostiin nähtäväksi ja kommentoitavaksi.

Lähetämme samalla tiedon mahdollisista puuttuvista tiedoista tai muista juristin tekemistä huomioista toiveisiinne liittyen.

3. Jatka eteenpäin annettujen ohjeiden mukaisesti tai lähetä kysymyksiä juristille

Jos muutoksia ei tarvita voit jatkaa asiassa samantien eteenpäin lähettämiemme jatko-ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset päivityksiä tai mitä tahansa muuta apua, kokenut juristimme on apunasi.
A picture of client looking at a mobile phone

“Asiakirjan laadinta oli helpompaa kuin olisin voinut uskoa.”

– Hannele, 60 vuotta, ASIAKAS

0-12 h

Keskimääräinen ensimmäisen luonnoksen valmistusmisaika.

+50

Valikoimaamme kuuluu kymmeniä äärimmäisen laadukkaita verkossa tilattavia sopimuksia ja asiakirjoja, sekä automatisoituja oikeudellisia prosesseja.

100%

Kaikki laatimamme asiakirjat täyttävät lain asettamat muotovaatimukset.

Korkea laatu ja järkevä hintataso

"Kevytjuridiikka on verkkolakipalveluiden pioneereja Suomessa. Olemme vuodesta 2017 asti tarjonneet paremman tavan hoitaa lakiasiat helposti kuntoon kotisohvalta ja toimistosta.

Viimeisintä teknologiaa ja tehokkaita palvelumalleja hyödyntämällä kykenemme ratkaisemaan vaativatkin lakiasiat tehokkaasti, nopeasti ja ammattitaitoisesti ilman tee-se-itse-ratkaisujen riskejä ja puutteita.

Kevytjuridiikalta ostaessasi palvelusta vastaa aina kokenut juristi, jonka oikeudellinen osaaminen on huippuluokkaa.

Tuottamamme lakipalvelut ovat vastuuvakuutettua. Palvelumallimme toimivuus on todistettu myös käytännössä ja yrityksemme on ansainnut korkeimman mahdollisen Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin.

Valitsemalla Kevytjuridiikan voit luottaa siihen, että asiasi on osaavissa käsissä."

— Toimitusjohtaja, päälakimies Lakipalvelu Kevytjuridiikka Oy
A business owner looking directly at the camera

Muita asiakirjoja ja palveluita

Kuolinpesan asiakirjat

50,00 - 125,00 €

Tutustu lisää tästä! 

Yhtiökokouspöytäkirja

50,00 €

Tutustu lisää tästä! 
YLÖS

Hae verkkopalvelusta antamalla hakusana alle: